Lee Jun Ki


Lee Jun Ki 이준기

Име: И Джун Ги ( Lee Jun Ki, Lee Joon Gi, 이준기),

Професия: актьор, модел и певец

Рождена дата: 17.04.1982 г., Пусан, Южна Корея

Висок/Тежи: 178 см/66 кг

Кръвна група: Б

Семейство: по-малка сестра

Хоби: филми, компютърни игри, бойни изкуства

Любими цветове: червено и синьо

Любима храна: свинско и пица

Ролята, която иска да изиграе: на Ал Пачино в „Адвокат на дявола“

„Да направите нещо, което е вече създадено – някакъв сигурен, гарантиран продукт, тогава не си актьор, а просто звезда. И това не е път, който един актьор, желаещ да бъде звезда трябва да поеме.“ /И Джун Ги в интервю за Cosmopolitan,  January 2010/

Филмография

Драми

Hero (MBC, 2009)
Iljimae (SBS, 2008)
Time Between Dog And Wolf (MBC, 2007)
The 101st Proposal (cameo) (SBS, 2006)
My Girl (SBS, 2005)
Drama City, ep.234 What Should I Do? (KBS, 2004)
Star’s Echo (MBC, 2004)
Nonstop (guest) (MBC, 2003)

Филми
May 18 / Splendid Holiday (2007)
Virgin Snow (Korea/Japan Co-production) (2007)
Fly, Daddy, Fly (2006)
The King and the Clown (2005)
Flying Boys (2004)
The Hotel Venus (Japan production) (2004)

Мюзикъл

Voyage of Life (2010)

Дискография


J Style, 1st Japan Album (2010)

Траклист:

1. 慈しみの樹 (Itsukushimi No Ki)

2. ひとり言 (Hitorigoto)

3. J Style

4. 一言だけ (Hitokoto Dake)

5. Fiery Eyes

6. バカな愛 (Baka Na Ai)

7. I’m Ready

8. 愛を知らない  (Ai Wo Shirai)

9. 慈しみの樹  (Itsukushimi No Ki)

J Style (2009)

Траклист:

1. J STYLE

2. Soliloquy

3. I’m Ready

4. Selfless Dedicated Trees

5. One Word

6. I Don’t Know How to Love

7. Foolish Love

8. Soliloquy (instrumental)

Lips – Kim Sori (2009), “Pinky Finger”

One & Only – Nam Hyun Joon (2006), “Fly High” feat. Seo In Young

My Jun, My Style (2006)

Траклист:

1. One Word

2. Don’t Know Love

3. Foolish Love

Музикални видеоклипове

Soliloquy“, Lee Jun Ki (2009)

J Style“, Lee Jun Ki (2009)

Pinky Finger“, Kim Sori (2009)

Decathlon“, Beijing Olympics (2008)

Anystar“, Lee Hyori (2006)

Secret“, Lee Soo Young (Part III of the trilogy from Grace I & Grace II)  (2006)

Grace“, (Grace I & II) Lee Soo Young (2006)

Sweety“, Clazziquai (2004)

Precious Story“, Kang Sung Hoon (2004)

Drunk In Melody” Eun Ji Won (2004)

Награди:

2010

2010 Shanghai Expo Plague: посланик на Корея

2009

MBC Drama Awards: Netizens Popularity Award

Korean Coalition Award: Бойни изкуства

Honorary Tourism Ambassador for Korea Tourism Organization (KTO)

MNET 20s Choice Award: Мъжка награда за популярност

2008

Honorary Ambassador for Seoul Hallyu Festival

Honorary Legal System Officer

Seoul Drama Awards: Най-популярен актьор за “Time Between Dog and Wolf”

2008 SBS Drama Awards: Top Excellence Award за “Iljimae”

2008 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award за “Iljimae”

2008 SBS Drama Awards: Top 10 Stars Award за “Iljimae”

2007

43rd Baeksang Art Awards: Награда за популярност

Andre Kim’s New and Superior Star Award

10th Annual Shanghai International Film Festival: Награда за чуждестранна звезда

27th Hawaii International Film Festival: Награда за изгряваща звезда

2007 China Fashion Awards: Южнокорейски актьор на годината

2007 MBC Drama Awards: Excellence Acting Award for “Time Between Dog and Wolf”

2006

29th Golden Awards: Най-добър дебют

Max Movie: Най-добър актьор за “The King and the Clown”

Netizen’s Choice Awards: Най-добър мъжки дебют

42nd Baeksang Art Awards: Награда за мода

42nd Baeksang Art Awards: Награда за популярност

42nd Baeksang Art Awards: Най-добър мъжки дебют

43rd Daejong Film Festival: Най-добър изгряващ актьор

43rd Daejong Film Festival: Най-популярен актьор

43rd Daejong Film Festival: Най-популярен актьор в чужбина

5th Korea Film Awards: Най-добър изгряващ актьор за “The King and the Clown”

MNET MKMF Awards: Музикална видео награда за “Grace” с Lee Soo Young

27th Blue Dragon Film Awards: Най-добра екранна двойка с Gam Woo Seong за “The King and the Clown”

27th Blue Dragon Film Awards: Награда за популярност с Kang Sung Yeon за “The King and the Clown”

В младежките си години, И Джун Ги се увлича по спорта и компютрите. Да бъде актьор не е негова детска мечта. За първи път проявява интерес към сцената на 18 години, след като гледа театрална постановка на “Хамлет”.  Израснал в бедно семейство, родителите му са против да следва актьорско майсторство и отказват да го подкрепят. Баща му работи като автомобилен механик, а майка му е медицинска сестра. Решил да следва голямата си мечта да стане актьор, той заминава за Сеул почти без пари. Не го приемат веднага да учи и през следващите няколко години И Джун Ги работи на различни места на непълен работен ден, за да се издържа и да събира таксите за обучение. По-късно завършва Сеулския университет по изкуствата със специалност Актьорско майсторство. През това време започва да тренира бойни изкуства и придобива  първа степен по хапкидо и текуеон, както и трета степен по таекуондо. Владее японски, китайски и английски език. Първата му поява на екран е в ролята на недоволен тийнейджър в драмата на KBS “Drama City: What should I do?”. През2004 г. получава  малка роля в драмата на MBC и Fuji TV “Star’s Echo”. Продължава  да се снима в много реклами и музикални клипове. Упорито се явява на прослушвания, без успех. През същата година, И Джун Ги получава своя актьорски дебют на голям екран. В конкуренция от 2000 други участници е избран в японската продукция “Hotel Venus”.  Независимо от това, че филмът е оценен от ценителите на киноизкуството, “Hotel Venus ” не намира нужния успех в Япония. Но точно в този филм И Джун Ги намира най-голяма прилика с героя си – Момчето. Определя сам себи си като самотен и затворен човек, лесно променящ настроението си.  Разбира се, нещата се променят в компания с приятели на чашка.

През същата година, И Джун Ги взема участие чрез малка роля във филма “Flying Boys”. Споделя за този филм, че останалите са били по-красиви от него и е трябвало да компенсира липсите във външния си вид с подобряване на актьорските си умения. И след това го застига звездната слава с ролята на Гонг Гил в “The King and The Clown”. Филмът неочаквано се превръща в един от най-касовите в историята на Корейското кино. Наградите и признанието не закъсняват. Следват много участия в концерти и изяви на „Anystar“, „Spris“, „Pepsi“, Hallyu Expo и други в цяла Азия.
Със следващите си роли И Джун Ги се превръща в световна звезда. Организира специални концерти за своите фенове.   Само на първия през2006 г., Епизод 1, присъстват 12000 фенове. През2009 г. последва второто турне от концерти за фенове от няколко азиатски страни, Епизод 2 – Маската.

През септември 2008 година започват споровете между него и агенцията му Mentor Entertainment. Срещу И Джун Ги е предявен иск за 500 милиона вона за нарушаване на договора, в опит за укриване на средства и учредяване на своя собствена агенция. Замесва се и името на неговия мениджър. По-късно проблемите се разрешават, всичко е обявено за недоразумение и договорните им отношения са възобновени, независимо от това, че проблемите между Mentor Entertainment и личния мениджър на Джун Ги продължават. До началото на 2010 г., когато след изтичане на договора с досегашната си агенция, И Джун Ги основава своя собствена – JG Company. Годината стартира успешно, с нова агенция и договори за нови големи проекти в киното и телевизията.
Но на 3.05.2010г. И Джун Ги влиза в казармата. Фенове и общественост го изпращат подобаващо. В момента той отслужва редовната си военна служба в агенцията на армията за връзки с обществеността – Defence Media Agency (DEMA).
Очакваме неговото завръщане на 16.02.2012 г.!

„Hotel Venus“

В един безличен и сив град, някъде по света, в една порутена уличка, в едно мизерно кафене живеят група отшелници, без имена, без история, без живот… Но един ден към тях се присъединяват нови пришълци – баща и дъщеря, които постепенно събуждат душите на живущите там. Болезнените рани отново се отварят и разказът се насища с емоции и цветове. Болката се оказва не само начин за общуване, но и за изцеление. Филм, който не може да ни остави безразлични. Много силно въздействащ  с черно-бели цветове почти до края и невероятна музика. Изключително внимание към детайла при заснемането, страхотна игра от всички актьори. Първа роля на И Джун Ги, в която перфектно се превъплащава.

„The King and The Clown“


Филмът, донесъл звездна слава на И Джун Ги в ролята на Гонг Гил. Създаден по малки пасажи от историческите летописи на династия Чосон, където се разказва за любовта на един крал към неговия клоун, действието проследява перипетиите на двама млади клоуни, дръзнали да осмиват владетеля и техните взаимоотношения с него. Направен със сравнително скромните за един корейски филм разходи, от около 4,5 милиона долара, филмът бързо се превръща в един от най-обичаните и гледани филми. Представен за Оскар, в категория чуждестранно кино, представлявайки Корея за наградите на 2005 година. Изключителен филм и невероятна акьорска игра, донесли многобройни награди и слава!
С появата на този образ на екран се появи своеобразната мода и залитане по мъжете-актьори,  които са “по-красиви от жени”. И Джун Ги се превърна в символ на този тип мъжка красота.

„My Girl“

Ако искате да видите И Джун Ги в ролята на прекрасен плейбой и верен приятел, това е вашият сериал. Сниман почти веднага след “The King and The Clown”, самият актьор споделя, че му е била много трудна в началото ролята на разглезения богат наследник Со Джонг У, предвид краткия период между двете продукции. Известността на И Джун Ги, участието на обичаните И Да Хе и И Донг Ук, свежият и  забавен сюжет, правят “My girl” изключително популярeн сериал в Корея!

Това е една история за богат наследник и срещата му с бедното момиче Джу Ю Рин, готова на всичко да помогне на гонения си от кредиторите баща – комарджия. Заради невероятната й дарба да лъже, Сол Гонг Чан решава да я наеме като своя братовчедка. Дядото на Гонг Чан е на смъртно легло и моли да намерят изгубената му внучка, която удивително прилича на Джу Ю Рин…

Смях, малко сълзи, без тях не може в корейска драма, завладяваща музика и великолепна игра от всички актьори ще ви държат в плен до самия край!



„Time Between Dog and Wolf“

По здрач, когато всичко се обагря в червено и губиш представа за реалността наоколо, тогава не знаеш, кой се спуска към теб от хълма – дали това е кучето, което си отгледал, или е вълк, който е решен да те нападне. Приятел или враг?! Но кой от двамата – нали кучето, опитомен вълк е и подивяло, то отново се превръща в хищник? Кой е до нас? А кой е в нас?
История за едно отмъщение, но не всичко е толкова просто. История за една любов, но не всичко е така чисто. История за едно приятелство, но не всичко е така открито. История за вярност и дълг, стига да не бяха съмненията. История за бащини връзки и привързаност, само да не беше болката. История за едно израстване, което носи болезнени рани.

„Virgin Snow“

Корейското момче Мин се премества в Япония заедно с баща си, който е грънчар. Един ден в местния храм той среща Нанае, красива японка с пленителни очи, която мечтае да стане художник. Мин се влюбва от пръв поглед и разбира, че посещават едно и също училище. Тяхното приятелство бързо се развива въпреки културните и езикови разлики. Когато бабата на Мин внезапно се разболява, той бързо се връща в Корея, без да има време да се сбогува. При пристигането му обратно в Япония, Нанае е безследно изчезнала.

Неземна красота…

“May 18”

Филмът се основава на реални събития – “Въстанието в Куангджу” на 18 май1980 г., един от най-черните дни в историята на страната. След убийството на диктатора Пак Чон Хи, през октомври1979 г., в страната се установява военна диктатура, начело с генерал Чон Ду Хуан. Той елиминира всички бунтовници, използвайки военна сила. Мин У води сравнително спокоен живот с брат си Джин У, докато войниците не се нахвърлят върху студентите, протестиращи пред сградата на университета в Куангджу на 18-ти май.

„Iljimae“

Илджиме e загадъчен, обгърнат от тъмата и нощта крадец, който взема от богатите и корумпирани граждани, за да даде на бедните. Една съвременно поднесена приказка за Корейския Робин Худ. На мястото на всеки обир, той оставя рисунка на червен сливов цвят. Така тръгва легендата за Илджиме и народните предания за него. Сериалът е завладяваща феерия от цветове, музика, емоции и очарователни актьори! Разсмива, разплаква и оставя без дъх…

„Hero“


 „Hero“ ни въвежда в света на най-добрите корейски репортери, показва борбата на обикновените граждани срещу злоупотребите с властта на елита. Джин До Хьок е млад, находчив и талантлив репортер, живеещ безмислено, отчаян от смъртта на родителите си. Решавайки отново да живее пълноценно, той започва да помага на хората, станали жертва на обществените нарушения. Той се превръща в модерния герой, който се бори срещу безнравствеността. Забележителна актьорска игра на И Джун Ги!

„J Style“

„One Word“

„Fiery Eyes“


Hello Korea 안녕하세요 한국어 1

with Lee Jun Ki

Впечатлен от извънредните усилия, които полагат феновете в чужбина, за да могат да общуват на корейски, И Джун Ги участва безвъзмедно в издаването на учебници по корейски език на издателство Mari books.

“Въпреки нарастващият интерес от страна на чужденци, които желаят да изучават корейски език, липсват подходящи учебни материали за начинаещи. Затова реших да участвам в този проект. Надявам се, че моето малко усилие ще бъде от полза на тези, които искат да научат корейски език.” /И Джун Ги/

Учебниците са в продажба от миналата година и ние вече учим по тях. Удоволствието от слушането на прекрасния глас на учителя И Джун Ги е несравнимо!! Успех на всички в изучаването на този труден, но интересен език.

Поздравително съобщение до българските фенове на И Джун Ги, което получихме точно на рождения му ден, 17.04.2011 г. Радостта ни беше невероятна! С огромна благодарност към И Джун Ги!!

Запис от четенето на писмо от България в предаването на радиото на армията с водещ И Джун Ги!

Превод на писмото и милите думи на водещия можете да намерите на следния линк:

http://leejunkibg.blogspot.com/2011/04/jumam-0428-bg-story.html


Накрая ще завърша с думите на една впечатлена журналистка от неизменните, искрени усмивки въпреки изтощителна 8-часова фото сесия,  в последното интервю на И Джун Ги, ден преди постъпването в армията:

„Изведнъж си припомних думата, която присъства в почти всички интервюта на И Джун Ги – отговорност. Тази отговорност се е превърнала почти в религия за 29-годишния актьор. Фактът, че настоява да снима опасни сцени без дубльор, за да се получат перфектно, че настоява да продължи със срещата с фенове в Тайван, въпреки че е бил измамен и още много други подобни неща, казват достатъчно за този човек.

С една дума, човекът И Джун Ги е дори по-велик от актьора И Джун Ги.

/Интервю за WKorea, June 2010/

Официален сайт на JG Company

www.jgcompany.kr

 Официална страница в Cyworld

http://www.cyworld.com/start006

Официален профил в Twitter

http://twitter.com/#!/JGshock

Български форум за И Джун Ги

http://leejunki.eu/forum

Български блог за И Джун Ги

http://leejunkibg.blogspot.com/

Българска страница на Lee Jun Ki/BG Family във Facebook

http://www.facebook.com/pages/Lee-Jun-Ki-BG-Family/143012679071455

Българска страница на Lee Jun Ki/BG Family в Twitter

http://twitter.com/#!/JGBGFamily

Източници са преводи на BG Family по материали от чуждестранния печат: Wikipedia, Good January 2006, Cosmopolitan January 2010,  WKorea June 2010 и други

Source of pictures: DC Gallery, JG Company 

………………………………………………………………………………….

Credits for videos:  zettaireality, ashishi84, bluegizmo, carmelrocks, junkiqnh, IanaLand, Hyko6669, lilmzwhoa, terli3, cwng1982, KKatrin78

Статия: teri









Leave a comment

  • wordpress stats